Yleistä

Yleistä

Ylioppilaskamerat ry. (YOK) on vuonna 1962 perustettu HYY:n piirissä toimiva harrastajajärjestö, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea valokuvauksen harrastamista sekä siten elävöittää kuvallista kulttuurielämää. Jäseniä yhdistyksellä on toistasataa ja heistä suuri osa on opiskelijoita. Yhdistyksen toiminnan perustan muodostavat kaikille avoimet valokuvauksen perus- ja jatkokurssit sekä erilaiset näyttelyt. Yhdistys järjestää myös muita valokuvausharrastusta tukevia tapahtumia sekä ylläpitää yhdistysten jäsenten käyttöön tarkoitettuja tiloja ja laitteita.

Jäseneksi?

Jäseneksi voi liittyä kaikki HYY:n jäsenet maksamalla jäsenmaksun 15 euroa päivystykseen (ks. etusivun kalenteri).

Jäsenenä saat oikeuden käyttää pimiötä ja studiotamme edulliseen hintaan, edellyttäen että osaat toimia pimiössä ja studiossa. Mikäli et vielä osaa, järjestämme aiheisiin liittyviä kursseja.

Toimintaa

Toiminnan selkärangan muodostavat erilaiset valokuvaukseen liittyvät kurssit sekä näyttelyt. Olemme julkaisseet myös oman lehden, järjestäneet useita näyttelyitä ja organisoimme Fotomaraton-valokuvauskilpailua. Tyypillistä toimintaa ovat myös vierailut erilaisiin näyttelyihin, kesäpiknikit, saunaillat, bileet… Toiminta on juuri sellaista, mitä kulloisetkin jäsenet haluavat järjestää.

Toimijoita

Toimintaa organisoi yhdistyksen hallitus ja muut innokkaat jäsenet. Hallituksen yhteystiedot löytyvät omalta sivultaan. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita mukaan aktiivitoimintaan.

Päivystykset

Päivystyksiä pidetään yleensä maanantaisin kello 19-19:30 toimistolla. Katso päivystykset kalenterista etusivulta. Päivystyksessä voit liittyä jäseneksi sekä tarkistaa tai muuttaa yhteystietojasi. Voit myös varata studiota, ilmoittautua kursseille ja hoitaa kurssimaksuja, ostaa pimiötarroja, kysyä yhdistyksen toiminnasta tai tehdä itse ehdotuksia toiminnan suhteen. Voit myös lukea Kamera-lehteä tai valokuvakirjallisuutta. Jos jäsenrekisterissä oleva sähköpostiosoitteesi on oikea, muttet saa jäsensähköposteja (kerran tai muutama kuussa), ota yhteyttä.

Linkkejä (YOK suosittelee)

Kuvaukseen liittyviä foorumeita, kummassakin käytettyä tavaraa ym.:

Digicamera.net

Kameralaukku.com

Kameraliikkeet ja -korjaus:

Mustonen & Laine

Kamera-Apu

Top Shot

Muuta:

Polaroid