Fotouutisia Tukholmasta

Bara några dagar kvar…

Tukholman fotoscenessä kuplii – tämän viikon lopulla avautuvan uuden museon nikkarointi on loppusuoralla, Söderin rannassa puunataan paikat juhlakuntoon ja Fotografiskan avajaisia odotetaan innolla koko Tukholman taidemaailmassa!

Luvassa on hankkeen puuhamiesten mukaan maailmanluokan nähtävyys, eikä suotta. Jo avajaisnäyttelyissä riittää porkkanaa pureksittavaksi. Vai mitä mieltä olette tästä setistä:

Annie Leibovitz — A Photographer’s Life, 1990-2005

Vee Speers  —  The Birthday Party

Joel-Peter Witkin — Bodies

Lennart Nilsson — Ett barn blir till


Odotuksissamme, eli Potentiaalisesti Parasta  (päivitys luvassa, kun museoon tutustuttu kunnolla ja lupaukset lunastettu/kuopattu)

– Fotografiska Familjen. Jäsenet = perheenjäseniä.

– Seminarium. Seminaarit, luennot, vierailut kuulunevat museon toimintaan avajaishulinoidenkin jälkeen.

– A forum of photography.  “Inget vanligt museum, men en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser i dåtid, nutid och framtid.” Näin toivotaan. Tällä museolla on mainospuheiden mukaan kaikki mahdollisuudet tulla kaiken kansan kohtauspaikaksi, jossa museon näyttelyiden, kaupallisen gallerian, museopuodin ja ravintoloiden saattelemana luulisi vierailijoiden viihtyvän valokuvien parissa.

– Academin. Isoja ja pieniä kursseja, lyhyitä ja pitkiä kursseja.  Kursseja aloittelijoille ja för yrkesverksamma fotografer. Sounding good.

– Workshops. Mahtavaa! Nyt jo tulevan kesän workshopit ovat lähes kaikki loppuunbuukattuja, mutta toivottavasti suuren suosion saattelemana a) workshopit ovat osallistujilleen “worth it” ja b) niitä saadaan lisää..

– Sijainti. Noh, sijainti Söderillä nyt vain ON pop! Sellaisenaan. Lisäksi Stadsgården, varsinkin kallion huipulta katsottuna avaa visualisteille eteensä yhden parhaista näkymistä Tukholmaan/kaupungin yli!  Ja suomalaisturistien kannalta viikkarinrannasta ei enää tarvitse kömpiä kaupunkiin asti. Mitenköhän tämä näkyy tulevan kesän turistimassassa – enemmän kulttuuria, vähemmän örvellystä? ;)

Hyvältä kuulostaa ja ainakin täällä Tukholmassa kuvausharrastajat ottavat uuden museon innolla vastaan. Kysymys kuuluukin, miksi sitä on jouduttu odottamaan näin kauan?! Kohta pian snart soon saamme nähdä mitä tuleman pitää.

Hälsningar från Stockholm,

Pohjoismaisen yhteistyön koordinaattori


PS Visit website for more info in English eller på svenska:  http://www.fotografiska.eu/

PPS Täällä on myös ne yhdet häät ihan pian..

This entry was posted in Näyttelyt, Näyttelyvinkit, Nordic. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *