Kuvauskuulumisia Tukholmasta

Reissulaisia Tukholman saaristossa: Anna, Jussi ja Otto.

Ylioppilaskameroiden viisihenkinen seurue kävi maaliskuun alussa tutustumassa länsinaapurin taidetarjontaan valokuvauksen saralla. Kätevästi Viking Linen terminaalin vieressä Tukholman kauniissa kaupungissa näet sijaitsee kehuttu Fotografiska-valokuvauspalatsi. Tällaista ihmettähän oli lähdettävä katsomaan.

Retki alkoi mukavan leppoisasti, sillä saimme lunastettua hytit kaksi (2) minuuttia ennen lähtöselvityksen sulkeutumista. Mitäpä sitä turhaan lähtöä laivassa odottelemaan. Aikataulutus meni kuitenkin sikäli pieleen, ettemme olleet aivan viimeisiä laivassa, vaan jälkeemme laivaan astui vielä kaksi henkilöä. Kannelta seurasimme paattimme lähtöä ja ihastelimme Helsingin vaatimatonta mutta sympaattista siluettia laskevan auringon kultaamana. Kaunista.

Laivalla matkustaminen on mukavaa puuhaa, varsinkin kun tax free -myymälän sedät ja tädit ovat laittaneet kuvastoon Oy Alko Ab:n hinnat esille vertailun vuoksi, jotta voi paremmin arvioida mitä virvokkeita laivalla kannattaa maksimaalisen taloudellisen hyödyn saavuttaakseen nauttia. Pidimme menomatkalla suunnitellun kuvaillan, jossa sattumalta oli paljon matkakuvia esillä. Rälläykseen emme sortuneet, olemmehan sivistyneitä akateemisia.

Onnellisesti Ruotsiin saavuttuamme suunnistimme ensi töiksemme mainittuun Fotografiskaan. Nälän taltuttamiseksi ennen taide-elämystä söimme rakennuksen yläkerran varsin tyylikkäässä kahvilassa, joka oli koristeltu tyylikkäillä puku- ja jakkuihmisillä. Lompakkoa hieman kirpaisi ostaa yli satasen maksanut voileipä, mutta täytyyhän rakkaan naapurimme kansantaloutta auttaa kehittymään. Poloisilla kun on vielä nykyaikana käytössä jotain kuninkaita ja prinsessoja.

Vierailun aikaan tarjolla oli kuvia Anton Corbijnilta, joka on puuhailltut monen näköistä visuaalisen ilmaisun maailmassa, sekä espanjalaiselta herra Ortizilta, joka kuvailee betonia eri muodoissaan (asiaa vähemmän tuntevat saattavat kutsua betonimuodostelmia arkkitehtuuriksi). Näyttelyt olivat ihan kivoja, kuulemma siellä oli ainakin kiva kuva betonisesta pilarista keskellä peltoa. Kuolleeksi arvovaltaistenkin tahojen toimesta jo useaan otteeseen julistettu filmikuvaus on tainnut saada hoitoa ammattitaitoiselta manaajalta, digivehkeillä otetut kuvat kun loistivat poissaolollaan.

Näyttelyn jälkeen pyörimme Södermalmin kirppareilla ja söimme lounasta korealaisessa/sushiravintolassa, jonka henkilökunta seurueeseemme kuuluneen kielimiehen mukaan puhui kiinaa. Todellista kansainvälisyyttä! Aurinkokin paistoi ja Ruotsi nyt on semmoinen maa että siellä on helppo hymyillä. Tosin allekirjoittaneen täytyisi hieman petrata toista kotimaista, kun kahvikioskin myyjä vaihtoi kielen automaattisesti suomeksi yrittäessäni tilata kahvikupposta.

Paluumatkalla karaokea Karien kanssa, ja Maarianhamina laivan kannelta nähtynä, mikä ei pimeässä alkukevään yössä ole kovin kummoinen näky. Saapuminen Katajanokalle aamupäivällä. Varsin mainio ekskursio, onneksi kohta jo suunnitellaan kesän kuvausmatkaa joka suuntautunee kaukaisemmille maille. Tule toki mukaan suunnittelemaan matkaa tai jopa itse matkalle!

-Anton

 

YOK-formaatiossa Otto, Anton, Jussi Anna ja Irina, siis koko jengi!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kuvauskuulumisia Tukholmasta

  1. Pekka says:

    Harmi etten ehtinyt tällä kertaa mukaan reissuun. Teidän reissun kuvia voisi kerätä YOK:n koneelle talteen mahdollista Kuvausmatkat 2012-2017 -teosta varten..

  2. Jussi says:

    Tosi tiukka reportaasi, peukku Anton!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *