Drinkkikuvaustyöpaja

Dokaaminen ja valokuvaaminen ovat asioita, joiden yhdistämisestä ei useimmiten seuraa mitään hyvää. Henkilökohtainen kokemukseni on, että kännissä saa ainoastaan kehnoja tai täysin kelvottomia otoksia. Aistien sumentuminen vaikeuttaa tarkentamista ja laitteisto joutuu ikävästi vaaravyöhykkeeseen. Näistä kokemuksista huolimatta, päätettiin Antonin kanssa järkätä drinkkikuvaustyöpaja. Nyt myönnän, että alkoholin ja valokuvauksen yhdistämisellä voidaan myös saavuttaa asioita. Ainakin tämä työpaja oli menestys.

Kuva: Lauri

Atte keskittyy. Kuva: Lauri

Työpajan curriculum oli suoraviivainen: Opetellaan sekoittamaan drinkkejä, juodaan drinkkejä ja koitetaan saada drinkit näyttämään hyvältä valokuvissa.

Kauniit drinkit. Kuva: Ella

Kauniit drinkit. Kuva: Ella

Aluksi kuvaussommitelmat olivat hiukan sovinnaisia ja drinkkien näpräily varautunutta, mutta jo muutaman drinkin jälkeen, alkoivat mielenkiintoiset kokeilut. Työpajalaiset tarttuivat estottomasti toistensa uusiin ideoihin ja lähtivät toteuttamaan niitä vimmalla.

Tuulikoneen käyttöä. Kuva: Jussi

Tuulikoneen käyttöä. Kuva: Jussi

Valokuvaajan roolissa paikalle saapuneet yokkilaiset siirtyivät illan edetessä rohkeammin myös kameran eteen. Huomasimme, että vaikka valokuvaajan on syytä olla jokseenkin selvin päin, kannattaa etenkin kokemattomamman mallin olla hiukan hiprakassa. Humalaisen mallin ilme on vapautunut ja ryhti itsevarma.

Happy Kentucky. Kuva: Johannes

Happy Kentucky. Kuva: Johannes

Suosittelen lämpimästi tän työpajan toisintamista! Enkä ainoastaan siksi, että “alkoholista tulee hyvä olo ja asiat tuntuvat luistavan”. Toivoisin ennen kaikkea, että YOKin toiminta koostuisi jatkossa yhä enemmän tän tyyppisestä yhdessä puuhastelusta ja työpajoista. Kun innostuneita ja luovia ihmisiä laitetaan samaan huoneeseen, on lopputulokset useimmiten yllättäviä.

Drinkit tuotekuvausteltassa. Kuva: Ella

Yhdessä. Kuva: Ella

Kiitos kaikille osallistuneille voimaannuttavasta kokemuksesta!

Jussi

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *